sunnuntaina, elokuuta 09, 2020

Huolta koirista

 Meillä on kiikutettu koiria vuorotellen lääkärissä.

Saagalla on lähes koko elämän ajan ollut mahan kanssa oireilua. Sitä on usein käytetty myös eläinlääkäreillä sen vuoksi. Olemme saaneet hoidoksi antibiootteja, maitohappobakteereja, kortisoonia ym. Lääkkeistä ei ole ollut pidemmän päälle sanottavaa apua. Olemme kokeilleet jos jonkinlaisia ruokavalioita, joista osa on vaan pahentanut ongelmaa. Parhaiten olemme pärjänneet Saagan maha-ongelmien kanssa tekemällä sille itse mahdollisimman vähärasvaista ruokaa. 

Nyt on noussut esille varsinkin shelteillä esiintyvä mukoseele. Siinä koiran sappeen kertyy sakkaa aiheuttaen sille monenlaisia maha-oireita.

Käytimme Saagan keskiviikkona (5.8.) eläinlääkäriasema Herttaisessa, Kamila Bernasiewiczin vastaanotolla sappi-ultrassa. Ultrassa selvisi, että Saaga sairastaa mukoseeleä. Onneksi vain 15 % sen sapesta oli sakkaantunut. Toive paranemisesta on siis hyvä. Saimme Saagalle lääkityksen. Viemme sen parin kuukauden päästä uusinta-ultraan, jossa näkee tehoaako lääkitys.

Saagalta otettiin myös ohutneulanäyte vasemmassa kyljessä olevasta patista. Saimme tuloksen jo parissa päivässä. Patti osottautui hyvänlaatuiseksi rasvakasvaimeksi.  

Eläinlääkärikäynnin jälkeen lähdimme mökkeilemään Pudasjärven Puhokselle Hannan perheen kanssa.

Perjantaina Mindi alkoi yskimään ja köhimään samalla tavalla, kuin viime kesänä. Mindi oli levoton ja vaisu. Läähätteli ja vaikutti kipeältä. Kotiin päästyämme lauantaina, veimme Mindin päivystävälle eläinlääkärille (Toomas Korsar) Evidensiaan. 

Mindiltä otettiin verinäytteet. Epäilynä hengitystietulehdus. Hoidoksi saimme kahden viikon antibioottikuurin ja pahoinvointilääkettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hiilimutkassa

Vielä tuli kesäisen lämmin viikonloppu. Pari viimeistä viikkoa onkin ollut epävakaista ja viileää. Lähdimme käymään asuntovaunulla Hiilimutk...